17–3-23 Mannen bij de pedicure

De tijd dat mannen het vreemd vinden naar de pedicure te gaan is gelukkig voorbij. Steeds meer mannen ontdekken het effect van een juiste pedicure behandeling.
Vaak zie ik in mijn salon klachten zoals;  schimmelnagels, eelt en ingroeiende teennagels. Vooral door sporten zie ik vaak problemen bij de tenen. Denk hierbij aanpijnlijkeeltentraumanagels zoals: gespleten-,blauwe-of stootnagels.

Voeten krijgen over het algemeen minder verzorging, dus regelmatig een voetbehandeling is geen overbodige luxe.  

Met meer dan 18 jaar ervaring kan ik je zeker helpen. In de salon werk ik met de natfreestechniek. Dit houdt in dat het ronddraaiende freesje, de huid en de nagels koel worden gehouden metwaterverneveld uit het handstuk. Resultaat is altijd een pijnloze behandeling.

Met welke klachten kun je komen bij mij? 
• ingegroeiende teennagels (zonder ontstekingen)
• eelt, eventueel met kloven 
• likdoorns (eeltpitten wat ook wel een eksteroog wordt genoemd) 
• kleine wratjes (ik ben gespecialiseerd in wratpakkingen)
• schimmelnagels, welke ik ook voor mannen esthetisch weer netjes kan maken met een gel. 
• stoot- of blauwe nagels 

Tevens kan ik adviseren met betrekking tot producten gericht op schimmel, kloven of zweetvoeten. De producten in mijn salon zijn biologisch en vegan.  

De behandelingen waaruit gekozen kunnen worden zijn een pedicure 1e consult. Deze behandeling kies je wanneer je voor het eerst komt.
Kom je met enige regelmaat dan kies je voor een pedicure vervolg afspraak. Heb je 1 klacht dan zou je kunnen kiezen voor een korte behandeling. Dit is een deelbehandeling waarbij1onderdeelbehandeld wordt.
Vind je het vervelend om alleen te komen? Ook daar is een oplossing voor. Je mag dan een behandeling boeken voor twee personen. Samen komen is misschien net wat prettiger.Depedicurebehandelingvind na elkaar plaats in 1 ruimte.
Wil je meer luxe ervaren en genieten van een scrub en voetmassage. Dan kies je voor een pedicure de luxe. 

18-3-23 Vegan Matcha gezichtsmasker


In mijn salon werk ik tijdens de behandeling heel graag met een Matcha thee Detox masker. Het vegan masker van Joik is vegan, geschikt voor alle huidtypen en met name geschikt voor de de gevoelige huid met acné of onzuiverheden. 

Wat is Matcha thee? 

Matcha thee is thee in poedervorm wat afkomstig is uit Japan. Met heet water kun je de poeder kloppen tot een thee. 

Eèn kopje thee bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes ‘gewone’ thee. Antioxidanten zorgen ervoor dat onze huid in goede conditie blijft, verkleint de kans op hart- en vaatziekten en hebben een cholesterolverlagende werking. 

Tijdens de behandeling breng ik gelijkmatig met twee kwasten het masker Joik Matcha & Green Clay Detox aan op je huid. Naast de Matcha en Shea butter in dit masker wat voedt en kalmeert, bevat het ook groene klei wat ontgift, onzuiverheden en vettigheid te lijf gaat. Ook bevat het frisse pepermuntolie wat de celdeling stimuleert en verkoelt.  

19-3-23 Grove poriën. Wat zijn het en wat kun je eraan doen?

Wat zijn poriën? 
Poriën in de huid zijn openingen (buisvormig) naar het oppervlak. Deze buisjes zijn verbonden aan een talgklier. Talgklieren produceren talg. Talg houdt de huid soepel en zal de beschermlaag van je huid ondersteunen. Wanneer je talgklieren teveel talg afscheiden, kan een porie verstopt raken. Hierdoor krijg je die vervelende mee-eters te zien. 
Door het verstopt raken van een porie met talg zal de wand van het buisje oprekken en krijg je de grove poriën te zien.
Je leeftijd, huidtype, gezondheid, genen, en omgevingsfactoren kunnen een rol spelen hierin spelen. 

Hoe voorkom je grove poriën? 
Ik zal direct maar eerlijk tegen je zijn. Het is niet mogelijk ze compleet weg te krijgen.
De basis echter ligt thuis in een optimale reiniging. Een reiniging met een adstringherende (lees: sluitende) lotion zal het probleem een beetje gaan helpen. Reinig je huid ‘s ochtends en ‘s avonds met een milde vegan reinigingsmelk bijvoorbeeld van Pure Elements. Maak de reiniging compleet met het vegan gezichtswater van Pure Elements. Schud eerst goed om deze 2 fasen lotion optimaal te vermengen. Maak je verzorging compleet met het vegan ph neutraal serum van Pure Elements en een dagcreme of nachtcrème. 

Hoe kunnen we grove poriën met een gezichtsbehandeling enigszins verkleinen?
 
In de salon kan ik een gerichte behandeling uitvoeren en je adviseren in het gebruik van de juiste verzorgingsproducten. 
In de salon heb ik een hydrodermabrasie/ultrasoon/oxygenspray apparaat staan. Dit apparaat is een alleskunner. De hydrodermabrasie met een vacuüm zuigkopje gaat onder hoge druk mineraal water over de huid verdelen. Het peelt de huid licht, reinigt goed de poriën en hydrateert. Wanneer we na deze behandeling verder gaan met het insluizen van een serum met de ultrasoon en een kleimasker gaan toepassen zal het overtollig talg en vet in zich opnemen en zo de poriën grondig reinigen. Samen met de juiste produkten voor thuisgebruik zal je nog meer resultaat boeken. 

20-3-23 Huidverzorging in de lente

De natuur ontwaakt uit de winterslaap, zo ook je huid. Wegaanweermeernaarbuiten en laten onze huid weer blootstellen aan de zon. Buiten wordt het warmer en de luchtvochtigheid gaat omhoog. Dit vraagt om andere huidverzorging. 

Vier (h)eerlijke huidverzorgings routines voor in het voorjaar.

  1. Goede reiniging is een must. ‘s Ochtends en ‘s avonds je huid reinigen met de wasbare wattenschijven is ideaal. Gebruik wat melk of schuim op een wattenschijfje en dep het na met een lotion. (5 wasbare wattenschijven heb ik in de salon te koop voor € 2,50)
  2. In de winter heeft je huid meer behoefte gehad aan de vollere crèmes. Doordat de temperatuur nu hoger gaat worden is het verstandig je huidverzorging te vervangen door lichte serums en crèmes. (Serum van de vegan Pure Elements € 29,95)
  3. Ook de zonkracht gaat in de lente omhoog. Om je huid optimaal te verzorgen voor UVA en UVB straling is een zonbescherming met minimaal SpF 30 verstandig. 
  4. Exfolieer je huid minimaal 2 keer per week. Gebruik hiervoor een milde peeling en doe het onder de douche. (Lekker makkelijk afspoelen). De peeling van het vegan merk Pure Elements is in de salon te kooo voor €19,95. Ook fijn, een scrub voor je body. Deze zijn wat grover dan de peelings voor je gezicht.

21-3-23 Duobehandelingen

In 1 ruimte staan twee stoelen klaar voor een heerlijke, ontspannen gezichts-duobehandeling. Naast elkaar liggen met je moeder, partner, zus, dochter of collega is super gezellig en misschien wel makkelijker. De behandeling geschiedt steeds om en om. Ik begin met reinigen, peeling, epileren, eventueel harsen of verven. 

Wanneer vervolgens de èèn heerlijk ontspannen ligt met een masker krijgt de ander een gezichtsmassage. Hierna wordt dit omgedraaid. In deze behandeling is alleen de gezichtstreatment Harmony mogelijk. De duur van deze behandeling voor 2 personen is ongeveer 80 minuten. 

Wanneer je komt voor een duobehandeling pedicure wordt ivm hygiëne de behandeling na elkaar uitgevoerd. Je kunt dus met z’n tweeën komen, alleen zal 1 persoon op een bankje erbij zitten. 

Hierna worden de ‘rollen’ omgedraaid en kan de ander plaatsnemen in de pedicurestoel. Ik beschik over 2 pedicure setjes, dus over de hygiëne hoef je je geen zorgen te maken. In deze behandeling is alleen een pedicure 1e consult of vervolg mogelijk. De duur van deze behandeling samen is ongeveer 60 minuten. 

21-3-23 Shavingbars

Nog scheren met een bus scheerschuim? Vergeet alles wat je dacht over scheren en stap over op scheren met de shavingbar. 

Wat is het?
Een shavingbar is een zeepje, maar dan zonder het agressieve schuimde zeep. De bar schuimt dankzij de milde ingrediënten zoals boters en oliën. 
De bar schuimt, is mild, makkelijk te verdelen en blijft op de huid liggen. 

Hoe gebruiken
Wrijf de bar tussen je natte handen, breng het schuim aan op het te scheren lichaamsdeel. Scheer zoals je gewend bent en spoel het af met warmlauw water. 

Alle voordelen op een rij 
🌱zonder het drijfgas, sulfaten en  
microplastics. 
🌱gemaakt in Nederland 
🌱vegan
🌱ph neutraal 
🌱niet getest op dieren 
🌱geschikt voor de droge huid

Shavingbar van shampoobars.nl is te koop in mijn salon voor € 8,95 

22-3-23 Met welke voetklachten kan je bij mij terecht?


Ik ben gediplomeerd pedicure sinds 2005 en richt mij op de verzorging van de voeten en teennagels maar de werkzaamheden zijn uiteenlopend. 

Uiteraard worden nagels geknipt, dun gefreesd (vijlen) en kunnen teennagels gelakt worden. Daarnaast behandel ik schimmelnagels door ze dunner te frezen en eventueel te voorzien van een speciale gel. Verder verwijder ik eelt, kloven of likdoorns (eeltpitten). Ingroeiende nagels kan ik goed behandelen met een stripje, composiet of een nagelbeugel. Heb je last van hamer- of klauwtenen of een steeds terugkerende likdoorn. Hiervoor kan ik een op maat gemaakt siliconen teenstukje (orthese) maken die je overdag tussen je tenen kan dragen op de druk te verminderen. 

Last but not least behoort ook een pedicure de  luxe tot de mogelijkheden met een voetscrub, een voetmassage of eventueel een hotstone onderbeen-, voetmassage. 

23-3-23 Ontharen met suiker

Sugaring is ontharen met behulp van een suikerpasta. Het is een eeuwenoude 100% vegan techniek om op een zachte, veilige, effectieve en natuurlijke methode haartjes te verwijderen. Er worden geen ontharingsstrips gebruikt. Tegen de haargroei richting wordt de suikerhars uitgesmeerd en dan eraf geflikt. 

Daarnaast is deze methode minder pijnlijk dan harsen met bijvoorbeeld hot wax. Suiker maakt je huid namelijk zachter en voorkomt beschadigingen en/of allergische huidreacties. 

Voordelen sugaring

🌱 Geen synthetische ingrediënten, alleen suiker en citroen.

🌱 100 % vegan.

🌱 Lage temperatuur van de suiker, dus geen roodheden.

🌱 Mild voor de huid. Geen beschadigingen, geen allergieën, dus ook geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

🌱 Restjes worden verwijderd met water ipv olie, dus minder irritatie.

🌱 Ook dode huidcellen worden verwijderd. Resultaat een zijdezachte huid.

Ik onthaar alleen het gezicht en alleen vrouwen.