Mei 2020

Aan alle cliënten,

Het Corona virus heeft een grote invloed op ons gehele leven. Dat geldt ook voor mij privé, maar vooral voor mijn beroep als schoonheidsspecialiste en pedicure.

Van onze brancheorganisatie ANBOS i.s.m. het RIVM ontvang ik regelmatig een update over hoe ik moet handelen voor, tijdens en na de behandelingen om het voor u maar ook voor mij zo veilig mogelijk te maken. 

Dit betekent dat een cliënt alleen de praktijk mag betreden als:

• hij/zij nu niet ziek is/koorts heeft.
• hij/zij nu geen gezinsleden/huisgenoten heeft met Corona.
• hij/zij de handen desinfecteert voordat de praktijk betreden wordt, dit is aanwezig.
• eventueel een mondkapje draagt. Dit mondkapje stel ik ter beschikking en mag je houden.

Voor mij als behandelaar gelden deze regels ook en tevens is een bril, gelaatscherm en plastic schort verplicht en mag ik geen handdoeken en stoelhoes meer gebruiken maar papieren wegwerpdoeken. 
 
Na elke behandeling werden de behandelstoel, werktafel en instrumenten al gereinigd en gedesinfecteerd. Volgens het Corona protocol moet nu, na elke behandeling, de gehele ruimte en wachtruimte, deurknoppen en het toilet grondig gereinigd en gedesinfecteerd worden. De desinfectiemiddelen zijn nu ook anders van samenstelling, daar zij nu ook virus dodend moeten zijn. Nadat je de praktijk verlaten hebt moet er minimaal 15 minuten gelucht worden eer de volgende cliënt de wacht-/behandelkamer mag betreden, ongeacht de duur van de gegeven behandeling.

Dankzij deze maatregelen kan ik je veilige en verantwoorde zorg bieden, die voldoet aan de eisen die de overheid eraan stelt.

Al deze maatregelen kosten veel tijd en geld, mede door de enorme prijsstijging van de beschermings- en desinfectiemiddelen. Dit betekent dat de kostprijs van een behandeling behoorlijk hoger wordt. Ik ben genoodzaakt deze kosten deels aan jou door te berekenen middels een toeslag van € 4,50 per behandeling. Dit geldt voor alle behandelingen. Zodra de situatie normaliseert zal deze toeslag komen te vervallen.