Superfoods, goed voor huid en gezondheid

Wat zijn superfoods?

Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, noten, zaden, algen en bessen. Deze hebben een bijzonder hoge voedingsstoffendichtheid met minimale hoeveelheden calorien. Veel superfoods zijn plantaardig en veel vind je in poedervorm. Ze bezitten veel mineralen, antioxidanten (wat biet alleen ziektebestrijdend werkt maar ook de eigenschap heeft om rimpels te voorkomen) en vitamines. Goed voorbeeld hiervan is C wat de huid jong houdt en je stofwisseling versnelt.  Superfoods zijn tevens rauwe, onbewerkte voedingsmiddelen met een natuurlijke en pure smaak.    

Enkele voorbeelden zijn

* alle groene groenten, zoals spinazie, broccoli,  boerenkool, paksoi, kool, spinazie en spruitjes. Ze bevatten veel ijzer, zink, calcium en de vitaminen A, C en E

* Pure Chocolade, de pure chocolade met meer dan 70 % cacao. Cacao is rijk aan anti oxidanten, En wat nog beter is zijn de rauwe cacao varianten. Ze zijn cholesterol verlagend, beschermend tegen diabetes type 1 en 2 en het kan stress verminderen.

* Omega 3 vetzuren. Voorbeelden van vegan omega 3 zijn: lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, spirulina, sojaolie, walnoten, amandelen en algen. Ons lichaam kan zelf geen omega 3 aanmaken. Omega 3 is noodzakelijk voor belangrijke lichaamsprocessen, zoals de opbouw van celmembranen en de bloedstolling. Het helpt goed tegen ontstekingen, verkleint de kans op hart- en vaatziekten, verlaagt je cholesterol en het is goed voor je gezichtsvermogen en hersenfunctie. 

* Fruit levert weinig calorieën en veel voedingvezels. Fruit rijk aan vitamine C zijn zwarte bessen, citrusvruchten, aardbeien, papaja, en kiwi. De vitamine C in gedroogd fruit gaat wel verloren tijdens het drogen. 

Voor een normale bloeddruk is het zinvol bananen, kiwi, meloen en gedroogd fruit te eten. In bananen en gedroogd fruit zit echter wel veel koolhydtraten wat vrij veel energie kan leveren. Wel ideaal voor als je veel sport.

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.