Grove porien. Wat is het en wat kun je eraan doen?

Wat zijn poriën? 

Poriën in de huid zijn openingen (buisvormig) naar het oppervlak. Deze buisjes zijn verbonden aan een talgklier. Talgklieren produceren talg. Dit houdt de huid soepel en zal de beschermlaag van je huid ondersteunen. Wanneer je talgklieren teveel talg afscheiden kan een porie verstopt raken. Hierdoor krijg je die vervelende mee-eters. Door het verstopt raken van een porie met talg zal de wand van het buisje oprekken en krijg je een grove porie te zien. Uiteraard kunnen ook je leeftijd, genen, huidtype gezondheid en omgevingsfactoren een rol spelen.

Hoe voorkom je grove porien? 

Ik zal maar direct eerlijk tegen je zijn. Het is niet mogelijk ze compleet weg te krijgen. De basis om ze enigszins te doen verminderen ligt in optimaal  reinigen. Een reiniging met een adstringerende (lees;sluitende) lotion zal wellicht een klein beetje helpen. Reinig je huid 's ochtends en 's avonds met een milde vegan reinigingsmelk van Pure Elements. Maak je reiniging compleet met de vegan gezichtswater van Pure Elements. Schud de fles eerst goed om het bezinksel te laten mengen. Maak je verzorging compleet met het vegan ph neutraal serum van Pure Elements met hierover heen de dag of nachtcreme van Pure Elements. 

Hoe kunnen we grove poriën met een gezichtsbehandeling enigszins verkleinen? 

Je zou kunnen nadenken over een gerichte behandeling in de salon. Ik heb sinds december'22 de hydrodermabrasie apparaat staan ter vervanging van de diamond microdermabrasie. Dit apparaat is een alleskunner. Het werkt met een vacuüm zuigkopje wat onder hoge druk mineraal water over de huid verdeeld. Het peelt de huid, reinigt goed de poriën en hydrateert. Wanneer we de behandeling afsluiten met een kleimasker zal dit het overtollig talg en vet in zich opnemen en zo de poriën grondig reinigen. Samen met de juiste producten voor thuisgebruik zal je nog meer resultaat behalen. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0