Hoe reinig je je make-up kwasten en hoe berg je ze op?

Hoe maak je je make-up tools schoon? 

Wanneer je nog kwasten hebt met dierenhaar dan zou je nadenken om ze te vervangen door kwasten met synthetisch haar. Kwaliteit van synthetische haren doen niets onder voor dierenharen. 

Stap 1 Afspoelen  

De kwasten die je voor je oliehoudende make-up gebruikt kun je het beste schoonmaken met lauwwarm water met wat zachte zeep. Heb je kwasten welke je gebruikt voor je poeders dan gebruik je lauwwarm water met een beetje babyshampoo. Heb je kleuren in je kwast van de wat donkere en diepere pigmenten, dan krijg je ze makkelijker schoon met afwasmiddel. 

Probeer alleen de haren te wassen. Heb je stelen van hout dan zullen ze vroeg of laat gaan splijten. Knijp na het spoelen de haren uit met je vingers.

Stap 2 Drogen

Leg al je kwasten na het spoelen liggend te drogen op een droge handdoek. Wanneer je ze rechtop droogt loopt er water in de houder waar het de lijm aantast. Hierdoor kun je haren verliezen. Ga liever ook niet de haren droogwrijven of fohnen. Je wrijft en droogt ze dan teveel door de war. 

Hoe vaak maak je ze schoon?

Omdat jij je waarschijnlijk elke dag opmaakt gebruik je ze ook iedere dag. Na elke sessie je kwasten schoonmaken is ook wat teveel gevraagd. Ben jij de enige die de kwasten gebruikt dat volstaat een keer per anderhalve week. 

Bewaren van je kwasten

Bewaar je je kwasten -netjes rechtop in een beker= in de badkamer? Bedenk dan dat dat een zeer vochtige ruimte is. Een broedplaats voor schimmels en bacterien. Je kunt ze het beste opbergen in een droge, vochtvrije ruimte en ook niet direct in de volle zon. 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0