Wat gebeurt er eigenlijk allemaal bij een gezichtsbehandeling?

Oké je ligt in mijn stoel, dekentje over je een, je hebt je ogen dicht, zacht muziekje op de achtergrond en alle handelingen gaan beginnen. Wat gaat er dan eigenlijk allemaal gebeuren? 

Hieronder ga ik je dat in 8 stappen uitleggen; 

Stap 1 De basis voor een optimale behandeling is de reiniging. Hout verf je ook niet zomaar. Je gaat eerst het hout reinigen en goed schuren. Ik begin altijd met het aanbrengen van een stukje facebar of reinigingsmelk met een klein beetje water. Dit verdeel en masseer ik op je gezichtshuid, hals en decolleté. Vervolgens werk ik dit verder uit met een roterend borstelapparaat. Het reinigingsproduct wordt verwijderd met een warme compresdoek. De PH waarde van je huid ga ik neutraliseren met wat lotion. 

Stap 2 Exfoliëren (peeling) is de volgende stap in het reinigen. Met een milde peeling met ronde korrels worden de bovenste dode huidcellen verwijderd. Ik masseer ontspannen de peeling op gezicht, hals en decolleté, De peeling wordt verwijderd met een warm compres en de PH waarde van de huid wordt neutraliseert met een lotion. 

Stap 3 Kom je voor het eerst dan ga ik voor je een huidanalyse opstellen. Dit komt in een klantendossier. Zo komen we tot een bepaald huidtype en ga ik in overleg met jou de producten en je wensen bespreken. 

Stap 4 Nu is het tijd voor losse onderdelen die je apart kan bijboeken. Het epileren zit altijd standaard in je behandeling. Deze hars ik nooit. Ik vind dat de huid daar te kwetsbaar voor. Ook bij mannen kunnen wenkbrauwen prima iets in model gebracht worden. Wil je je wimpers of wenkbrauwen geverfd hebben dan ga ik dat in deze stap doen. Onzuiverheden of gerstekorrels worden verwijderd en eventueel worden haartjes op lip, kin of wangen gesugard. Dit is een suikerhars in de vorm van een suikerbolletje. 

Stap 5 Heb je gekozen voor een aanvullend apparaat, zoals; hoogfrequent, ultrasoon, of hydrodermabrasie dan gaan we dat nu doen. Om deze apparaten apart uit te leggen wordt deze blog wel erg lang. Op mijn site kun je de uitleg van alle apparaten vinden. 

Stap 6 Na al deze technische hoogstandjes is het tijd voor een stukje ontspanning. De massage! Ik masseer niet alleen het gelaat, maar ook hals, oren, bovenrug, decollete en in overleg de hoofdhuid.  Je kan kiezen uit een bindweefsel-, siliconencup- of jadesteenrolletje gezichtsmassage. Ik zou zeggen probeer ze allemaal eens. 

Stap 7 Bij het onderdeel masker zijn we nu beland. De volgende maskers heb ik in de salon, zonder daar verder uitgebreid op in te gaan; standaard crèmemasker, oliehoudend masker, vliesmaskers en een masker welke ik eraf rub. Zoals je ziet is de keuze groot. Tijdens de intake bespreek ik met je welk masker optimaal is. Tijdens het masker worden de handen gemasseerd met een biologische handcrème. Hoe ontspannen is dat?

Stap 8 Wanneer het masker verwijderd is met een warm compres ga ik de PH waarde van de huid neutraliseren met een lotion. De voorlaatste stap in de behandeling is de oogcrème. Deze klop ik zachtjes onder de ogen. De laatste stap tenslotte is het serum en een dagcrème welke ik altijd aanpas aan het seizoen en je huidtype. Je zult merken dat ik dan nog even verder ga met een korte massage :)

Reactie schrijven

Commentaren: 0