5 voorjaars tips voor een gezonde huid

Jaaa! Het voorjaar komt er straks weer aan. Ik kan niet wachten. De dagen worden nu alweer langer en straks wanneer de temperatuur omhoog gaat kunnen we meer buiten genieten van de zon. 

Tijd voor 5 lente tips;

1. Peeling  Geef je gezichtshuid af en toe een peeling. gedurende de winter heeft je huid vochttekort opgelopen wat zich vertaalt in dofheid, droge huid en vaalheid. De dode huidcellen worden met een peeling mild verwijderd. Ook in de salon heb ik een milde fruitzuurpeeling. Deze peeling is wat intensiever dan de peelings met korreltjes voor thuisgebruik. De celdeling in een fruitzuurpeeling wordt geactiveerd en je huid ziet er weer fris en stralender uit.

2. SPF (Sun Protection Factor)  zon geeft zeker goede straling af. UVB straling maakt vitamine D3 aan in je lichaam. Vitamine D is belangrijk voor botten en tanden, maar ook voor je afweersysteem en goede werking van je spieren. UVB straling is krachtiger dan UVA en zal de huid verbranden wanneer je onbeschermd in de zon loopt. De B in UVB staat ook wel voor burning. UVA straling tasten de elastische vezels aan in de huid en veroorzaken huidveroudering en rimpels. Met de juiste crème met protectie voor zowel de UVA als de UVB straling bescherm je je huid. Afhankelijk van je huidskleur is het raadzaam om in de lente en zomer minimaal factor 15 te gebruiken. Op het water of strand factor 30 of 50, om de 2 uren smeren en de volle zon zoveel mogelijk mijden tussen 12 en 15 uur. Helemaal uit de zon blijven is niet aan te bevelen, slim smeren wel. 

3. Lippenbalsem.  In de winter bij de kachel binnen kunnen je lippen snel droog aanvoelen en heb je misschien last van velletjes en droge mondhoeken. Een goed verzorgende lippenbalsem is een must. mijn favoriet is de vegan lippenbalsem van Benecos. Het heeft geen palmolie en bevat olien van gecontroleerde biologische teelt, waaronder olijfolie, sheaboter, jojoba-olie en cacaoboter. Ze zijn er in meerdere soorten; cassis, sinasappel, menthol en neutraal. 

 

4. Water.  Je hebt ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag nodig. Bendenk dat je lichaam voor 70 % uit water bestaat. Het is betrokken bij allerlei processen, zoals; transpiratie, ademhaling, afvoeren van afvalstoffen en stoelgang. Heb je een tekort aan water dan zul je eerder vermoeidheidsklachten, hoofdpijn hebben en je huid kan er droger en doffer uitzien. Drink je in het begin meer water dan zal eerst je lichaam er aan moeten wennen. Je gaat meer naar de wc maar eenmaal gewend zul je niets anders meer willen.

 

5. Switch van crème. In de winter heeft je huid misschien meer behoefte gehad aan een rijke, vollere dagcrème welke meer voedt. In de lente is het raadzaam over te gaan naar een wat lichtere, hydraterende dagcrème. 's Nachts is je huid aan het herstellen en is een vollere crème vaak wel raadzaam. Je huid kan met de wisseling van de seizoenen andere behoeftes krijgen. Met kosteloze huidanalyse in de salon weet je zeker wat je huid nodig heeft. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0