Onzuivere huid na je 30e

In je pubertijd kunnen er door veranderingen van hormonen huidonzuiverheden vaak voorkomen. Na je 30e verwacht je dat dit toch wel over is. Toch zie ik vaak vrouwen na hun 30e of 40e nog last hebben van puistjes. Waarom en wat kan je er aan doen? 

Verschillende redenen voor huidonzuiverheden kunnen zijn ; hormonale schommelingen of veranderingen, stress, ongezonde levensstijl, genetische aanleg of een onjuiste huidverzorging. 

Je talgproductie kan naarmate je ouder minder goed gaan werken. Hierdoor merk je dat je huid droger wordt.. Resultaat hiervan is dat je huid minder goed vocht kan vasthouden. Door niet de juiste of te agressieve huidverzorgingsproducten te gebruiken kun kun je natuurlijke zuurmantel van je huid verstoren.

Wat kun je zelf doen om onzuiverheden te reduceren; 

1. Reinigen - Een gezonde en mooie huid begint bij reinigen. Bij reinigen kun je het beste je huid zo mild mogelijk verzorgen. Geen agressieve lotion met alcohol of grove peelings met korrels waar je huid zichtbaar rood van wordt. Gebruik een miilde PH neutrale reinigingsmelk of een facebar en neutraliseer altijd na iedere stap je huid met een miccelair- of gezichtswater. Gebruik 1 tot 2 keer per week een milde peeling of gommage. Gebruik ook na dit product een miccelair water om je PH waarde van je huid weer te neutraliseren. 

2. Verzorgen - bij het gebruiken van een dagverzorging is het zeker ook net zo belangrijk je huid optimaal te beschermen. Een dagvreme met SPF is ook bij dag dat de zon niet intens schijnt een aanrader. 

3. Gezonde voeding - voeding kan een positieve invloed hebben op je huid. Drink voldoende water of kruidenthee, genoeg omega3 en wees zuinig met suiker en bewerkt voedsel. Uit voldoende groente en fruit haal je vitaminen en antioxidanten.

4. Anti oxidanten - Hierboven al genoemd in de voeding, maar door huidverzorging te gebruiken met vitamine C en E kun je je huid beschermen voor negatieve invloeden van buitenaf. 

5. Houd stress binnen de perken - wanneer je gedurende lange tijd gebukt gaat onder stress maken je bijnieren teveel cortisol aan. Dit stresshormoon voert de productie van talg omhoog. Gevolg is; verstopte porien en puistjes. Dat is nog niet alles. Ook kan cortisol desastreuze gevolgen hebben voor collageen. Collageen is een eiwit in je huid wat je huid stevigheid geeft. Suikers gaan zich in je bloed verhogen wanneer je cortisolspiegel continu verhoogd is . Deze suikers klampen zich vervolgens vast aan het collageen waardoor deze stug wordt. Je huid zal hierdoor zijn stevigheid verliezen. 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0