Ureum in voetcreme. Waarom en wat doet het?

Het meest voorkomend probleem wat ik zie bij klanten in mijn salon zijn droge voeten en eeltvorming. Na elke voetbehandeling masseer ik je voeten met een creme met ureum. Waarom kies ik voor ureum? Voordat ik dat vertel zal ik eerst iets vertellen over een droge huid. 

Wat is een droge huid? 

Een droge huid (xerosis) is een huid welke gekenmerkt wordt door droogte en schilfering. Vaak ligt een tekort aan water in de hoornlaag hieraan ten grondslag. Het tekort aan vocht kenmerkt zich tot schilfers, droge trekkerige huid en soms ook kloven. Hierover later meer.

Oorzaak van droge voeten

Er liggen hieraan verschillende redenen aan ten grondslag. De eerste reden kan een oudere huid zijn. In combinatie met een vermindering van talgafscheiding en het gebruik van zeep, douchgel en water droogt de huid uit. Dit noemen we fysiologsiche droogheid. Belangrijk is het gebruik van milde PH neutrale verzorgingsproducten en zo min mogelijk voetenbaden. Milde verzorgingsprodukten herstellen en verachten de huid en zal zo het vochttekort weer aanvullen. Andere oorzaken van een droge huid kan een huidschimmel zijn of systematische problemen. Dit laatste kan een diabetische voet of een schildklier probleem zijn. 

Kloven

In de droge huid kunnen ook makkelijk kloven ontstaan. Kloven ontstaan vaak door een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratievorming. De elasticiteit van de huid neemt af en door je eigen gewicht tijdens het lopen neemt de belasting bij iedere stap op de huid toe. De huid barst open en kloven ontstaan. Kloven kunnen soms wel centimeters lang zijn. Soms zijn ze pijnlijk en kunnen ze bloeden. Kloven zijn tijdens een pedicurebehandeling vaak goed weg te halen. Eelt kan ik met de kloof in de lengterichting voorzichtig snijden of met een natfrees pijnloos weg slijpen. De huid dien je na de behandeling zelf thuis dagelijks te verzorgen met een crème met ureum om zo het herstelproces te versnellen en te onderhouden. 

Crème met ureum. Wat is het en wat doet het? 

Ureum bevordert de opname van water in de huid. HEt is een chemische verbinding, een olie-in-water emulsie, wat de huid herstelt, voedt en zelfs de huid wat doet verweken. De huid wordt weer genormaliseerd en droger plekken en huidschilfers verdwijnen. In de salon verkoop ik een vegan voetencrème GRUTSK met ureum. Het wordt gemaakt in Harlingen, is vegan, biologisch, bevat geen conserveringsmiddelen of kunstmatige geur en kleurstoffen. potje 75 ml. kost 9,95 EURO

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0