Zelf aan de slag met likdoornpleisters? Niet doen!

Door druk en/of wrijving aan de huid kan eelt ontstaan.Wanneer dit langdurig aanhoudt kan er een hoornpunt ontstaan in de diepere gevoelige huidlagen. In dit geval is er sprake van een likdoorn. 
Is het eelt meer een ronde schijf en is er geen hoornpunt diep in de huid, dan is er sprake van een eksteroog. Deze bevindt zich vaak op de buitenkant van de kleine teen. 

Heb je een likdoorn dan is het belangrijk te kijken hoe deze eeltpit is ontstaan. Loop je op hakken, te krappe of te ruime schoenen?Je voeten kunnen niet de natuurlijk stand hebben waardoor ereeltontstaat.Schoenen in de juiste lengte en breedte maat is dus belangrijk. 

Helaas zie ik klanten in mijn praktijk die hun likdoorns behandeld hebben met likdoornpleisters. Deze pleisters zijn te koop bij iedere willekeurige drogisten bevatten salicylzuur oftewel; mierenzuur. 

Het salicylzuur in de pleister heeft na een paar dagen gebruik niet alleen de likdoorn week gemaakt maar ook de omliggende huid. Vaak met alle nare gevolgen van dien. Likdoorn en huid worden spierwit, de huid is soms afgebladderd, week of rubberachtig. 
Met een mesje of freesje lukt het mij soms niet de likdoorn in de eerste afspraak te verwijderen. In een vervolgafspraak - met enkele dagen er tussen met wat rust voor de huid- is het vaak wel te verwijderen. 

Samengevat; draag de juiste maat schoenen, probeer het gebruik van salicylpleisters te beperken en maak op tijd de afspraak bij de pedicure .

Reactie schrijven

Commentaren: 0