Grove poriën. Wat zijn het en wat kun je eraan doen?

Wat zijn poriën? 
Poriën in de huid zijn openingen (buisvormig) naar het oppervlak. Deze buisjes zijn verbonden aan een talgklier. Talgklieren produceren talg. Talg houdt de huid soepel en zal de beschermlaag van je huid ondersteunen. Wanneer je talgklieren teveel talg afscheiden, kan een porie verstopt raken. Hierdoor krijg je die vervelende mee-eters te zien. 
Door het verstopt raken van een porie met talg zal de wand van het buisje oprekken en krijg je de grove poriën te zien.
Je leeftijd, huidtype, gezondheid, genen, en omgevingsfactoren kunnen een rol spelen hierin spelen. 
Hoe voorkom je grove poriën? 
Ik zal direct maar eerlijk tegen je zijn. Het is niet mogelijk ze compleet weg te krijgen.
De basis echter ligt thuis in een optimale reiniging. Een reiniging met een adstringherende (lees: sluitende) lotion zal het probleem een beetje gaan helpen. Reinig je huid ‘s ochtends en ‘s avonds met een milde vegan reinigingsmelk bijvoorbeeld van Pure Elements. Maak de reiniging compleet met het vegan gezichtswater van Pure Elements. Schud eerst goed om deze 2 fasen lotion optimaal te vermengen. Maak je verzorging compleet met het vegan ph neutraal serum van Pure Elements en een dagcreme of nachtcrème. 
Hoe kunnen we grove poriën met een gezichtsbehandeling enigszins verkleinen?
 
In de salon kan ik een gerichte behandeling uitvoeren en je adviseren in het gebruik van de juiste verzorgingsproducten. 
In de salon heb ik een hydrodermabrasie/ultrasoon/oxygenspray apparaat staan. Dit apparaat is een alleskunner. De hydrodermabrasie met een vacuüm zuigkopje gaat onder hoge druk mineraal water over de huid verdelen. Het peelt de huid licht, reinigt goed de poriën en hydrateert. Wanneer we na deze behandeling verder gaan met het insluizen van een serum met de ultrasoon en een kleimasker gaan toepassen zal het overtollig talg en vet in zich opnemen en zo de poriën grondig reinigen. Samen met de juiste produkten voor thuisgebruik zal je nog meer resultaat boeken. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0