Huidverzorging in de lente

De natuur ontwaakt uit de winterslaap, zo ook je huid. We gaan weer meer naar buiten en laten onze huid weer blootstellen aan de zon. Buiten wordt het warmer en de luchtvochtigheid gaat omhoog. Dit vraagt om andere huidverzorging. 
Vier (h)eerlijke huidverzorgings routines voor in het voorjaar.
  1. Goede reiniging is een must. ‘s Ochtends en ‘s avonds je huid reinigen met de wasbare wattenschijven is ideaal. Gebruik wat melk of schuim op een wattenschijfje en dep het na met een lotion. (5 wasbare wattenschijven heb ik in de salon te koop voor € 2,50)
  2. In de winter heeft je huid meer behoefte gehad aan de vollere crèmes. Doordat de temperatuur nu hoger gaat worden is het verstandig je huidverzorging te vervangen door lichte serums en crèmes. (Serum van de vegan Pure Elements € 29,95)
  3. Ook de zonkracht gaat in de lente omhoog. Om je huid optimaal te verzorgen voor UVA en UVB straling is een zonbescherming met minimaal SpF 30 verstandig. 
  4. Exfolieer je huid minimaal 2 keer per week. Gebruik hiervoor een milde peeling en doe het onder de douche. (Lekker makkelijk afspoelen). De peeling van het vegan merk Pure Elements is in de salon te kooo voor €19,95. Ook fijn, een scrub voor je body. Deze zijn wat grover dan de peelings voor je gezicht.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0