Waarom een oogcrème ?

Waarom zou je een oogcrème verkiezen boven een dagcrème voor het gebied onder je ogen? Het antwoord ligt in de specifieke behoeften van dit gevoelige en kwetsbare huidgebied.


Oogcrèmes zijn geformuleerd met ingrediënten die rekening houden met de dunne en delicate huid rond de ogen. Ze bevatten doorgaans minder potentieel irriterende stoffen en zijn lichter van textuur, waardoor ze minder kans op huidirritatie hebben dan dagcrèmes.


Het gebied onder de ogen heeft ook speciale zorg nodig vanwege problemen zoals donkere kringen, wallen en fijne lijntjes. Oogcrèmes zijn vaak verrijkt met ingrediënten zoals hyaluronzuur, peptiden en antioxidanten die gericht zijn op het verminderen van deze tekenen van veroudering en vermoeidheid.


Bovendien wordt oogcrème ontworpen om snel door de huid te worden opgenomen, zonder een vette residu achter te laten, wat perfect is voor het gebruik van je make-up. 


Vegan oogcrème van Pure Elements  is in mijn salon te koop voor € 31,50