Kracht van Mood Boosters


Soms hebben we behoefte aan een oppepper voor onze stemming, iets om ons een moment van vreugde en ontspanning te schenken. Daarom wil ik je inspireren met enkele eenvoudige, maar effectieve mood boosters.

Herinneringen in Geur: geurstokjes en oliën 

Geuren hebben het verbazingwekkende vermogen om herinneringen op te roepen. De geur van geurstokjes of citrus- of lavendel olie kan je direct terugvoeren naar kostbare momenten uit je verleden. Misschien brengt het je terug naar die zomerse vakanties of gezellige familiebijeenkomsten. Het herbeleven van die gevoelens kan een onmiddellijke glimlach op je gezicht. 

Ontspanning in warmte: Een heerlijk geurend bad

Een warm bad met geurende oliën is als een omhelzing voor je zintuigen. De stoom en aroma's helpen stress weg te smelten, terwijl je de warmte om je heen voelt. Het is een moment om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van pure verwennerij.

Smaakvolle terugblikken: eten met geur en kruiden

Voedsel kan ons meenemen op een reis door de tijd. De smaak en geur van bijvoorbeeld een appeltaart doet je denken aan je jeugd en kan je humeur direct verbeteren. Om dit gevoel van gezelligheid en warmte te voelen zou je een heerlijke havermoutpap kunnen maken met warme amandelmelk, appel, noten en (veel) kaneel.

Melodieën voor de ziel: muziek en Meditatie Apps

Muziek is een universele mood booster. Het kan je opvrolijken, kalmeren of je terugbrengen naar speciale momenten. Ook meditatie apps zoals ‘yoga nidra’ of ‘sleep’ via Spotify kunnen een oase van rust bieden te midden van de chaos. Ze leiden je door ontspanningsoefeningen en bevorderen innerlijke vrede. Wat Pillow Spray (een geurparfum voor je kussen) is een kleine moeite en geeft veel ontspanning. 


Gun jezelf deze eenvoudige momenten van vreugde en