Wat te doen tegen eelt en kloven?

Droge voeten zijn een veelvoorkomend ongemak dat vaak optreedt naarmate we ouder worden. De huid verliest zijn vermogen om vocht vast te houden. Deze uitdroging van de huid kan worden verergerd door factoren zoals overgewicht, druk door verkeerde schoenen en kan uiteindelijk leiden tot eeltvorming. Wanneer dan het eelt gaat barsten kunnen er pijnlijke kloven ontstaan.  

Heb je al kloven? Wat kun er je eraan doen en hoe onderhoud je een optimale voetverzorging?

**Een Zachte Reiniging**

Je voetverzorging begint in de douche. Maak je voeten nat met warm water en gebruik een milde, zeepvrije douchegel om ze grondig te reinigen. Dit verwijdert vuil en helpt de huid te hydrateren.

**Voorzichtig vijlen**

Gebruik vervolgens een fijne vijl of puimsteen om voorzichtig ruwe plekken weg te vijlen. Let op het middelste deel van een kloof. Dat kan wat zacht zijn. Regelmatig exfoliëren (scrubben) onder de douche helpt ook eeltvorming en kloven te voorkomen.

**Houd het Droog**

Na het wassen en voorzichtig vijlen van je voeten, droog je je voeten goed af, vooral tussen de tenen. Dit voorkomt schimmel- en bacteriegroei.

**Voed en hydrateer je huid **

Smeer je voeten in met een voetcrème, bij voorkeur een die ureum bevat. Ureum staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen en houdt de huid van je voeten zacht en soepel. In mijn salon verkoop ik de voetencreme van Grutsk €10,50 

Met deze eenvoudige stappen kun je droge voeten en kloven effectief aanpakken en weer genieten van mooie, gezonde voeten. Vergeet niet om regelmatig een afspraak in te plannen bij de pedicure om je voeten te behandelen, want ze dragen je elke dag en verdienen wat extra liefde en aandacht.