Wat is een dwang- of nijnagel?

Een dwangnagel, ook wel bekend als een nijnagel, is een kleine maar vervelende aandoening die zich vaak voordoet aan de buitenkant van de kleinste teen. Het is een ongemakkelijk, klein, verhard extra stukje nagel wat vaak omhoog steekt en wat resulteert in een pijnlijke ervaring. Bij het aantrekken van sokken kan het blijven haken, maar het kan ook pijn doen wanneer je dichte schoenen draagt. 

Hoe wordt het veroorzaakt en wat kan je eerst zelf doen? 

Het hoofdprobleem hier is de uitdroging van de nagelriemen. Het is vaak het gevolg van blootstelling aan droge lucht, het veelvuldig gebruik van nagellakremover of andere agressieve chemicaliën, en soms het dragen van te strakke schoenen. Om dwangnagels te voorkomen, is het belangrijk om je nagelriemen goed gehydrateerd te houden en milde nagelproducten te gebruiken.

Het kan nuttig zijn om een nagelriemolie, zoals Dadi’oil op de nagelriemen aan te brengen en een bezoek te brengen aan de pedicure. Ik zal voorzichtig de nagel knippen en weer in model frezen. 

Kortom, een dwangnagel of nijnagel mag dan klein zijn, maar het kan behoorlijk wat ongemak veroorzaken. Door goede nagelverzorging in acht te nemen en op tijd professionele hulp te zoeken, kun je dit vervelende probleem echter effectief aanpakken en voorkomen.