Gerstekorrels. Wat is het en hoe voorkom je ze?

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, zijn van die kleine, irritante witte korreltjes op je huid - meestal rond je ogen of op je wangen - die soms plotseling verschijnen. 

Laten we eens in de wereld van gerstekorrels duiken: wat zijn ze, waarom verschijnen ze, en belangrijker nog, hoe kun je ze voorkomen en verwijderen?

Gerstekorrels zijn onschuldige, witte bultjes die meestal op het gezicht voorkomen. Ze ontstaan wanneer dode huidcellen en talg vast komen te zitten in de haarzakjes van je huid, wat resulteert in kleine verhoornde bultjes net onder het huidoppervlak. Ze kunnen een bron van frustratie zijn, maar in de meeste gevallen vormen ze geen risico. 

De voornaamste boosdoener bij de vorming van gerstekorrels is een verstopping van de poriën. Dit kan vooral optreden bij mensen met een droge huid, maar ook bij degenen met een door de zon gebruinde huid. De opgebouwde talg en dode huidcellen creëren de ideale omstandigheden voor gerstekorrels. 

Gelukkig zijn er manieren om gerstekorrels te voorkomen. Het regelmatig exfoliëren (scrubben) van je huid is van vitaal belang. Dit proces helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en voorkomt verstopping van de poriën. Daarnaast kan het gebruik van hydraterende producten met ingrediënten zoals hyaluronzuur en vitamine A de huid gehydrateerd houden, wat de vorming van gerstekorrels kan verminderen.

Als je echter al met gerstekorrels te maken hebt, raak dan niet in paniek. Een schoonheidsspecialiste of huidtherapeute kan je helpen. Ze beschikken over de vaardigheden om gerstekorrels op een veilige en effectieve manier te verwijderen. Dit gebeurt meestal door voorzichtig een steriel naaldje te gebruiken om de bultjes door te prikken en de inhoud te verwijderen. Dit proces is pijnloos en zeer effectief om mogelijke littekens of infecties te voorkomen.

In mijn salon verkoop ik een fantastische vegan scrub, hyaluron serum en dagcrème met hyaluron.